“ Bitea să confirme” sintetiza satisfăcut printr-un subtitlu de ziar, un ”vagabondaș de presă”, cu condei bun de altfel… Acesta lasă să se înțeleagă „dezamăgirea” subsemnatului care  “ în urma votului din PNL Bihor” (sic!) nu a primit nominalizarea pentru o candidatură în colegiul de deputați IV Beiuș.

Știe foarte bine că nu s-a supus numele meu votului, dar încearcă să pluseze smulgând declarații de amurg însuși președintelui partidului.

Mă simt dator cu o intervenție, fie ea și  (ne)grăitoare.

După mine „colegii din zona Beiuș”, zonă de care mă simt, sincer, foarte atașat, nu sunt „foarte frustrați”, ci sunt oameni deosebit de demni și devotați lui Cornel Popa. Totuși atunci când sunt nedreptățiți pe față, există posibilitatea să răspundă la rându-le cu o nedreptate. Sunt oameni pentru care semnificația „până în pânzele albe” are un sens, o rațiune și un sentiment de a o pune până și „pe primul loc”. Ei sunt în centru, fără a fi în Centru.

Pe de altă parte, expresii gen „oportunist”, „oprobriu” și „desființat” nu-și găsesc altă rezonanță decât pe aceea a poticnelii. Sunt păreri subiective și telegrafice pe care eu nu le judec.

Îl prețuiesc pe Cornel Popa pentru tot ce a făcut pentru județul Bihor și pentru complexitatea sa.

Nu-mi rămâne decât să urmez o decizie adaptată acestei situații de fapt. Fără supărare și fără tam-tam, cu credința că lucrurile vor merge înainte pe o direcție bună și pentru unii și pentru alții, iar timpul le va rezolva pe toate.

Îi mulțumesc lui Cristi Bodea și lui Horia Carțiș, consilierii președintelui CJ, și pentru că în acea după-amiază de pomină, i-am simțit aproape la modul obiectiv.

P.S. Nu am niciun motiv să cred teoria neobosită cu „cuțitul” Primarului. Nu de alta, dar pare a fi omul sabiei, nu al cuțitelor…

Restul e can-can.

Tagged with:
 

2 Responses to Confirmare de primire…

  1. Cristi Horgos says:

    Din finalul ultimei postari de pe blogul dlui Cristian Bodea (despre eventuala candidatura in Bihor a dlui Tariceanu), personal am inteles ca sunt destui tineri lingai in PNL. Dar nu stiu de ce mi-a venit sa scriu despre aceasta pe blogul altuia

  2. Cristian Bodea says:

    Stimate domnule Cristi Horgos,
    Înțeleg dorința de a-l apăra pe colegului dumneatale de pe băncile Jurnalului bihorean. Și chiar nu doresc să intru și eu în ”gâlceava” dintre Cristi și Călin…
    Dar nu înțeleg concepția pe care dumneavoastră (personal, bineînțeles) o aveți despre ”lingău”. Da, mi-am exprimat admirația pentru Tăriceanu și înțeleg că asta mă face automat ”lingău”. Dar, atunci ar trebui să înțeleg că și domnia voastră vă considerați un ”lingău” dacă admirați vreun actor, vreun fotbalist sau mai știu eu ce pasiuni vă încălzesc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.